11:00

Eriksfälts FF

Referat: AIF Barrikaden - Eriksfälts FF

Startelvan: C-G – Frmas, Martin, Milad, Mahmoud – Fredrik, Vassili, Maksym, Rabih – Joel J, Mustafa

Avbytare var Nicolas som kom in efter knappa 20 min som vänsterback och sedan spelade där fram till sista kvarten då han gick in som mittback , Joel H som kom in efter 40 min som anfallare och spelade där tills han blev utbytt igen 20 min före slutet och Andy som spelade sista 10 minuterna som anfallare.

Vårt försvar inledde matchen med ett par rejäla bjudningar till motståndarna. De första två missade de, ena gången räddade C-G och den andra kom de inte ens till avslut. Den tredje gången hann C-G rusa ut och avvärja precis innan en fri spelare nådde bollen men det blev retur och en Eriksfältspelare utnyttjade det faktum att C-G var långt ute till en perfekt lobb och 0-1 var ett faktum. Vi hade då hunnit till den 13:e matchminuten.

När detta hände hade vi redan så smått börja ta över spelet och resten av halvleken var det en väldigt kraftig dominans för oss spelmässigt. Det dröjde dock till den 27:e min innan Joel J kunde nicka in kvitteringen på en hörna från Maksym.

Om vi inte skapat så där riktigt många heta chanser tidigare så gjorde vi det de sista minuterna av första halvlek och en av dem resulterade också i ett ledningsmål. Det var Maksym som på passning från Vassili slog på ett skott ganska långt utifrån som resulterade.

I början av andra halvlek ändrades matchbilden. Eriksfält tog över spelet för en tid och fick också till ett kvitteringsmål i den 55:e min. Minuterna efter detta mål kändes det som att det spreds en viss osäkerhet i vårt lag och Eriksfält hade några halvchanser att ta ledningen.

Efter c:a en kvart jämnade spelet ut sig och det förblev väl relativt jämnt matchen ut även om vi hade de flesta målchanserna. Vi missade först ett jättefriläge – ett mycket löst skott mitt på målvakten – Joel hade sedan ett skott i stolpen och därefter hade vi ännu en bra chans när Mustafa snyggt rundade målvakten men inte fick till avslutet riktigt men ändå kunde matchen lätt svängt över i deras favör. När (den obefintliga) matchklockan tickat fram till den 71:a matchminuten hade nämligen också Eriksfält en mycket bra målchans och mål där och moralen kunde nog ha sänkts en hel del hos våra spelare efter de tidigare missade lägena.

Nu gick istället allt vår väg på slutet. I den 77:e min slår Mahmoud på ett skott som träffar en utespelare, ändrar riktning fullständigt och ställer deras målvakt totalt och därmed är alltså ställningen 3-2. Eriksfält som redan efter kvitteringsmålet flyttat upp laget rätt ordentligt och gett oss de ytor som resulterade i de ovannämnda målchanserna flyttar nu upp än mer och vi får jätteytor på deras planhalva. När de få försvarsspelare de har kvar dessutom slarvar lika mycket som vi gjorde i matchens början rinner siffrorna nu mycket snabbt iväg. Såväl vårt 4:e som 6:e mål föregicks av grovt slarv. Båda gjordes av Rabih som själv snodde åt sig bollen på det första och passades av Andy på det andra. Målet däremellan var en vacker lobb från mycket långt håll av Joel J. Med hjälp av Phytagoras sats i omklädningsrummet fastställdes det exakta avståndet till 49 meter :). De sista 3 målen kom i 80:e, 87:e och 88:e min. I den 83:e min hade Eriksfält en möjlighet att komma in i matchen men missade en jättemålchans.

En extremt händelserik match blev det på det tunga och på sina ställen riktigt leriga och våta och därmed chansartade underlaget. Matchen innehöll som framgår av statistiken nedan massor av avslut varav våra oftast var betydligt mer välriktade än deras. En välmotiverad seger för oss även om siffrorna kanske blev i största laget sett till hela matchbilden.

Statistik: Hörnor: 6-7 Avslut på mål: 12-3 Avslut utanför 7-10

Slutligen kan konstateras att det innan den här dagen var ganska längesen vi ledde en serie :).